Nieuws en evenementen

Nieuws en evenementen

Bezoek Wijk bij Duurstede, altijd de moeite waard!

Jaap Los, mooie herinneringen aan zijn vader.

Zaterdag 19 november 2017 bezocht de 97 jarige zoon van de eerste schipper, Willem Los, de Bia. Dat heeft een aantal mooie verhalen en een paar prachtige foto’s opgeleverd. Hij heeft 27 jaar op het schip gevaren en is ook de schipper die met de Bia naar de Wieringermeer is gevaren in de oorlog om aardappelen te gaan halen voor de hongerige stadsbevolking. 

Lees meer >

Jaap Los en Ruud Muis op de BIA

In oude glorie hersteld

Wijk bij Duurstede, september 2016

In de krant

Er wordt gewerkt aan de BIA

Wijk bij Duurstede, juli 2016

Schipper Jan Post weer op de BIAJan Post is de laatste schipper die in loondienst van Shell op de Bia heeft gevaren. Hij was met zijn jacht op bezoek in Wijk, afgelopen juni. 

Tot de beëindiging van de veerdienst door Shell in juni 1984, heeft hij dagelijks met het scheepje gewerkt. Daarna is Jan bij Shell blijven werken op het motorenlab.  Jan was enthousiast over de staat van de Bia, maar heeft een aantal zaken aangewezen die anders waren in zijn tijd. Met name de banken en de kleurstelling. 

Om de BIA weer in oude glorie te herstellen worden de kleuren aangepast. De lijnen van het schip komen beter uit en de passagiers van vroeger zullen het scheepje weer herkennen als het personeelsveer van weleer.

Werk aan de BIA juli 2016 door Joop ten HeuvelHet schilderwerk wordt uitgevoerd door Joop ten Heuvel. Joop is gepensioneerd en heeft zijn leven lang gevaren waarvan 35 jaar voor de Shell en de Calpam op de bunkerboot van Wijk bij Duurstede.

Oude glorie vergaat niet, zo leveren de schippers van weleer een belangrijke bijdrage aan het instand houden van het cultureel erfgoed.

Tijdens de Lekkodagen op 24 en 25 september zal de BIA in de nieuwe 'oude' kleuren te zijn zijn.

Afscheid Brutus juni 2015